29
SEP
Taste by Emma
Jag har varit intresserad av mat så länge jag kan minnas
Vem kunde tro att jag skulle skriva det här när jag startade mitt matkonto på Instagram för några år sedan? Då var det mest för att mina vänner skulle besparas alla mina matbilder på mitt privata konto, inte anade jag att det skulle leda till att hela tiden vilja fortsätta utvecklas som amatörkock - eller att det skulle ge mig så många nya kontakter inom mat och dryckesvärlden.
Till en början innebar det mest att äta min mammas hemlagade husmanskost för att sedan någon gång i tonåren börja experimentera själv i köket. Minns när jag någon gång i 4-årsåldern fick beställa mat från vuxenmenyn och inte barnmenyn när familjen var på restaurang, behöver jag säga att lyckan var total?
Trots att jag har valt en helt annan yrkesväg (arbetar som rektor inom förskolan, vilket jag stortrivs med) har mitt stora intresse för mat aldrig svalnat utan bara vuxit sig större och större. Som tur är omger jag mig av familj och vänner som delar mitt intresse för mat och dryck så det är ofta ett givet fokus i vårt umgänge.
Jag är allätare och tycker om att laga all sorts mat från världens alla kök men det finns fortfarande inte mycket som slår mammas köttbullar. Jag har ett nördigt intresse för att titta på matprogram eller att botanisera bland alla härliga matinspiratörer jag lärt känna genom sociala medier.
Min drivkraft är att få inspirera andra till att vilja laga mat och mitt motto är att laga mat som alla kan laga. Lyckan i min matlagning är att upptäcka nya smaker och kombinationer samt få arbeta med olika texturer och att presentera min mat på ett smakfullt sätt.
Emma Gregorsson
@tastebyemma
"Min drivkraft är att få inspirera andra till att vilja laga mat och mitt motto är att laga mat som alla kan laga"