IMG 8147

01

NOV

Hösten är här!


Pumpagnocchi med grillad pumpa, vitlök och salviasmör

Som alltid i mina recept kan man byta ut om man inte hittar alla ingredienser.

Ingredienser för 4 personer:

300g pumpa skalad och urkärnad pumpa, t ex hokkaido är väldigt god till matlagning
1 ½ dl mjöl
1dl riven parmesan
2 äggulor
50g smör
3 knippor färsk salvia
Halv pumpa som inte är skalad
3 vitlöksklyftor
Lite extra parmesan

"Frågar ni mig så kan man grilla året om. Grillad pumpa är magiskt gott!"

Gör så här:
Dela den pumpan som är kvar med skalet i klyftor, droppa på lite vanlig rapsolja, salt. När du har den perfekta glöden lägg på aluminium folie på grillen. Lägg på den delade pumpan och vitlöken, även om du har lite salvia kvar. Och låt pumpan får bakas där under tiden du börjar med Gnocchin.

Om man inte kan eller har möjlighet att grilla så går det att göra det i ungen också.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet och dela köttet i bitar. Lägg pumpan i en smord form och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i 30–35 minuter tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.
2. Mixa pumpaköttet med en stavmixer. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg.
3. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i mindre delar och rulla till ca 2 cm tjocka korvar. Skär i bitar. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ca en halvtimme.
4. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lägg upp på en tallrik.
5. Smält smöret i en gjutjärnspanna och låt salvian fräsa med in någon minut. Lägg i gnocchin och rör om ordentligt. Riv över parmesan.

IMG 8136


"Hösten är här och en väldigt varm sådan här i London, än så länge. Alla fina färger börjar komma på löven. Man får ta fram varmare kläder och tända ljus inne.
Men framför allt, det bästa jag vet med hösten är att laga smarriga långkok, grytor och rotfrukter och givetvis - ha ett gott vin till hands"

Hoppas det ska smaka! /Theres

Vintips!

Vilket fantastisk höstmiddag Chef Tess har satt ihop! Till denna rätt serverar jag med glädje en fyllig och fruktig chardonnay från Santa Barbara County.

Au Bon Climat Chardonnay (nr 92474) 229:-

I denna gyllene-fylliga historia finns massor av gul frukt så som ananas, gula äpplen med en smörig ton som möter Tess pumpagnocci i en alldeles ljuvlig kombination. 
Detta vin släpptes i fredags och det finns kvar på tillfälligt-hyllorna runt om i landet så löp och köp! 

Till denna rätt skulle jag också våga mig på att servera ett orangevin.

Meinklang Graupert (nr 50145) 179:-

Detta är ett friskt vin med en behaglig strävhet som passar som handen i handsken till denna rätt med det brynta salvia-smöret och gnoccin. Detta härliga vin kommer från Österrike och producenten Meinklang, du hittar det i beställningssortimentet. Har du inte provat oranget vin - gör det! Det är kul!  

Vintips i samarbete med Munskänkar Maria

22175681 400